Gulerodskage med citronfrosting

28. februar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En old-school gulerodskage er noget af det bedste. Frostingen kan spises med ske – så det er om at få den smurt på kagen, før størstedelen ryger i munden på bageren.

Bemærk
Afkølingstid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Hak valnødderne groft.
Tænd ovnen på 180°. Rør sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen.
Bland mel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i.
Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ca. 1 time.
Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen er gennembagt: Der må ikke hænge fugtig dej ved spyddet, når du stikker det ind i midten af kagen og trækker det ud igen. Lad kagen køle af i formen.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft og citronskal.
Smør frostingen på den afkølede kage i et tykt lag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

TIPS TIL DEN BEDSTE GULERODSKAGE

Revet gulerod giver dig en saftig og lækker kage, der er svær at holde fingrene fra. Som prikken over i'et bør du toppe den med en cremet frosting af flødeost, flormelis og citronsaft. Mums!

Skal gulerodskage laves med smør eller olie?

I denne opskrift er gulerodskagen bagt med smør. Smør har den fordel, at det fungerer som hævemiddel, når det piskes sammen med sukker, da der piskes masser af luft ind i blandingen. Du får derfor en svampet og luftig kage.

Olie er derimod god til at holde kagen fugtig i længere tid, da den er flydende ved stuetemperatur. Du kan sagtens udskifte smør med olie i denne opskrift – brug 3 dl smagsneutral olie i stedet for 250 g smør. 

Hvis du bruger olie, kan du i stedet piske æg og sukker sammen, og så tilsætte olien lidt ad gangen, så du stadig får piskes luft ind i kagen.

Kan jeg erstatte valnødderne i gulerodskagen?

Ja! Du kan enten undlade nødderne helt eller erstatte dem med andre slags nødder som hasselnødder, paranødder eller pekannødder. Du kan også bytte dem ud med rosiner eller lignende.

Hvornår skal cremen på gulerodskagen?

Sørg for at kagen er afkølet, når du topper den med frostingen, så den ikke smelter. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar