Gulerodskage med banan og dadler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Saftig og lækker gulerodskage med masser af sødme fra banan og dadler – et kæmpe hit til eftermiddagskaffen eller dessertbordet.
Bemærk
Bagetid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º.
Pisk smør godt sammen med muscovadosukker og brun farin, brug en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme vaniljebælg). Mos banan og vaniljekorn sammen, og rør sirup i. Rør bananmosen sammen med smørmassen.
Rør æggene i dejen 1 ad gangen.
Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen med en ske.
Læg de udstenede dadler i en lille gryde sammen med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender til en ensartet mos. Lad daddelmosen afkøle.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend de revne gulerødder i dejen sammen med daddelmosen, og fordel dejen i en smurt springform.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.
Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på undersiden af sukkerblomsterne, og sæt dem fast på kagen. Drys evt. med frysetørrede jordbær.
Tip!
Bag kagen i en hjerteformet springform til dem, du holder allermest af!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk gulerodskage
Powered by Froala Editor