Gulerodskage med banan og dadler

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Saftig og lækker gulerodskage med masser af sødme fra banan og dadler – et kæmpe hit til eftermiddagskaffen eller dessertbordet.

Bemærk
Bagetid: Ca. 45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 22-24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º.
Pisk smør godt sammen med muscovadosukker og brun farin, brug en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme vaniljebælg). Mos banan og vaniljekorn sammen, og rør sirup i. Rør bananmosen sammen med smørmassen.
Rør æggene i dejen 1 ad gangen.
Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen med en ske.
Læg de udstenede dadler i en lille gryde sammen med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender til en ensartet mos. Lad daddelmosen afkøle.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend de revne gulerødder i dejen sammen med daddelmosen, og fordel dejen i en smurt springform.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at den er gennembagt. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.
Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på undersiden af sukkerblomsterne, og sæt dem fast på kagen. Drys evt. med frysetørrede jordbær.

Tip!

Bag kagen i en hjerteformet springform til dem, du holder allermest af!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar