Gulerodshummus med dukkah og grøntsager
16. august 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Nyd en lækker dip af gulerødder, som er nem at have med i picknickurven sammen med grøntsagsstænger.
Bemærk
Dukkah er en egyptisk krydderiblanding med bl.a. hasselnødder, sesamfrø, korianderfrø, spidskommen, salt og peber.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend gulerødderne sammen med tahin, yoghurt og hvidløg i en blender eller foodprocessor.
Smag dippen til med spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber, hæld den i en serveringsskål, og drys med dukkah.
Skyl agurker og bladselleri. Skræl gulerødder. Skær alle grøntsagerne i stave, og servér dem til gulerodshummussen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk