Gulerodsfritter med parmesan og persille

Sprøde gulerodsfritter med parmesan og persille. Giv gulerødder med ost en chance, og nyd det flotte syn på tallerkenen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave på størrelse med almindelige pommes frites.
Vend gulerodsstavene med olie. Riv parmesanen.
Hæld den friskrevede parmesan i en dyb tallerken, og rul gulerodsstavene i parmesanen, så de bliver helt dækkede.
Tænd ovnen på 210°, og læg bagepapir på en bageplade. Fordel gulerodsstavene på bagepladen, så de ikke rører hinanden, og krydr dem med salt og peber.
Steg gulerodsfritterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
Anret gulerodsfritterne i en skål, og drys med skyllet, hakket persille.
Servér som tilbehør til en god hjemmelavet burger eller i stedet for kartofler til de fleste retter.

Tip!

Fritterne kan laves med alle slags rodfrugter, og hvis du har lyst, kan du lave en flot og farverig blanding af fx rødbede, pastinak og gulerødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar