Gulerodscupcakes med flødeostfrostning
25. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Den klassiske gulerodskage er blevet forvandlet til en yndig cupcake med syrlige strimler af citronskal på toppen, og der er (selvfølgelig) ikke sparet på flødeostfrostingen.
Ingredienser
Udstyr
15 papirmuffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Riv gulerødderne. Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål med en elpisker. Pisk æggene i. Bland gulerødderne i.
Bland mel, natron, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og ingefær i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Hak valnødder. Bland valnødder og rosiner i kagedejen, og fordel den i 15 muffinforme – de skal fyldes ca. ⅔ op. Bag dine cupcakes i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle.
Skyl og riv citronen. Pisk blødt smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål med en elpisker.
Fordel frostingen på dine cupcakes med en palet eller en sprøjtepose.
Lav tynde strimler af citronskal med et juliennejern eller en tyndskræller. Pynt dine cupcakes med strimler af citronskal, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk