Gulerodscupcakes med flødeostfrostning

25. maj 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Den klassiske gulerodskage er blevet forvandlet til en yndig cupcake med syrlige strimler af citronskal på toppen, og der er (selvfølgelig) ikke sparet på flødeostfrostingen.

Ingredienser

Udstyr

15 papirmuffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Riv gulerødderne. Pisk blødt smør og sukker sammen i en skål med en elpisker. Pisk æggene i. Bland gulerødderne i.
Bland mel, natron, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og ingefær i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Hak valnødder. Bland valnødder og rosiner i kagedejen, og fordel den i 15 muffinforme – de skal fyldes ca. ⅔ op. Bag dine cupcakes i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle.
Skyl og riv citronen. Pisk blødt smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål med en elpisker.
Fordel frostingen på dine cupcakes med en palet eller en sprøjtepose.
Lav tynde strimler af citronskal med et juliennejern eller en tyndskræller. Pynt dine cupcakes med strimler af citronskal, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar