Gulerodsbrød
27. juli 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Revet gulerod gør brødet her perfekt saftigt og lækkert!
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 brødform, 20 x 11 cm
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål. Skræl og riv gulerødderne, og hæld dem i skålen sammen med yoghurt, honning, salt, æg og olie, og rør det godt sammen på en røremaskine.
Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem (dejen skal være lidt klistret).
Stil dejen til hævning på et lunt sted under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Drys mel på bordet, og stram dejen op ved at folde dejen ind under sig selv hele vejen rundt til en oval form (brug evt. en dejspatel) .
Læg dejen i en brødform drysset med lidt mel, og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Drys lidt rismel over den hævede dej, og skær et snit på langs med en dejsnitter eller et barberblad - det skal gøres i ét snit og ca. 3 cm dybt.
Sæt en bradepande med 3 dl vand i bunden af ovnen, og bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter. Tag brødet ud af formen, og lad afkøl det helt på en bagerist.
Tip!
Når du snitter brødet, skal det gå lidt hurtigt og i ét langt snit.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk