Gulerodsboller med havregrød

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Gulerodsboller er perfekte, når du har et par ekstra gulerødder tilbage i grøntsagsskuffen. Men vidste du, at de også er gode, når du har lidt grød tilovers efter morgenmaden?

Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog havregryn, vand, mælk og salt i en gryde til en tyk grød.
Rør smør i gryden, og lad det smelte. Lad grøden køle lidt af. Du skal bruge ca. 400 g grød.
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i mælk. Tilsæt grød, salt og honning i skålen.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Tilsæt gulerødder, solsikkekerner, havregryn og det meste af melet.
Ælt dejen sammen, og lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Form boller af dejen på et meldrysset bord, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter.
Bag bollerne i ovnen i ca. 18 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Tip!

Har du nogle søde kartofler eller græskar tilbage i grøntsagsskuffen? Du kan erstatte gulerod med samme mængde søde kartofler eller græskar.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar