Gulerodsboller med havregrød
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Gulerodsboller er perfekte, når du har et par ekstra gulerødder tilbage i grøntsagsskuffen. Men vidste du, at de også er gode, når du har lidt grød tilovers efter morgenmaden?
Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregryn, vand, mælk og salt i en gryde til en tyk grød.
Rør smør i gryden, og lad det smelte. Lad grøden køle lidt af. Du skal bruge ca. 400 g grød.
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i mælk. Tilsæt grød, salt og honning i skålen.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Tilsæt gulerødder, solsikkekerner, havregryn og det meste af melet.
Ælt dejen sammen, og lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Form boller af dejen på et meldrysset bord, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i 30 minutter.
Bag bollerne i ovnen i ca. 18 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Tip!
Har du nogle søde kartofler eller græskar tilbage i grøntsagsskuffen? Du kan erstatte gulerod med samme mængde søde kartofler eller græskar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk