Gulerodsboller

Gemmer der sig nogle ekstra gulerødder i bunden af grøntsagsskuffen? Skræl dem, riv dem, og vend dem i brøddejen, så kan du snart sætte lune, saftige gulerodsboller på bordet!

Gulerodsboller
0-30 min.

(5)

March 10, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Bemærk:Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Har du ikke gulerødder hjemme, kan du udskifte dem med både græskar og søde kartofler. Det giver bollerne en lidt anden smag, men de bliver stadigvæk dejligt saftige.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du de bedste gulerodsboller

Der er ikke noget som en blød, saftig gulerodsbolle, der lige er kommet ud af ovnen – selvfølgelig med rigelige mængder smør på! Gulerodsboller er nemme at bikse sammen, og så holder de sig friske i flere dage, fordi de revne gulerødder bidrager med masser af fugt til brødets krumme.  

Hjemmebagte gulerodsboller er perfekte til madpakken, på morgenbordet eller som tilbehør til suppe. Lav gerne en stor portion, og frys dem ned, så du altid kan få ”nybagte” boller, når sulten melder sig.

Du kan evt. sætte gulerodsbollerne tæt på bagepladen, så de hæver sammen. Så får du et flot brydebrød, der passer perfekt til en let salat eller en lun suppe. 

Gulerodsbollerne gør sig også godt som burgerboller. Lav deme evt. en smule større end ellers, og drys med sesamkerner. 

Er du vild med sødmen og fugtigheden fra gulerødderne? Så vil du også elske vores bedste opskrift på gulerodsbrud!

Vil du koldhæve gulerodsbollerne, kan du blot nøjes med 10-15 g gær. Sæt dejen i køleskabet natten over, og lad bollerne efterhæve på bagepladen i ca. 30 minutter.  

Hvis du gerne vil have lidt grovere boller, kan du erstatte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel. Brug ikke for meget fuldkornsmel, så bliver bollerne hårde og tørre.

I stedet for gulerødder kan du bruge revet æble. Det giver bollerne den samme saftige krumme, men også en sødere smag. Du kan evt. tilføje en smule kardemomme eller kanel også, så kan bollerne også nydes som et sødt indslag til kaffen. 

De saftige gulerodsboller smager skønt med smør, marmelade og ost. 

Måske du også kan li'