Gulerods-røsti med sprødt grønt og soya
24. maj 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Røstier er små kartoffelkager, der her er blandet med revet gulerod. Efter en tur på panden bliver de sprøde og lækre.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoffel og gulerødder, og riv begge dele groft. Pil løget, og skær det i tynde både. Pil og hak hvidløgene. Riv grillosten groft.
Bland det hele sammen i en skål. Tilsæt æg, mel, salt og peber, og bland det godt sammen.
Steg store skefulde af røsti-massen på en pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Skyl og slyng salaten, og vend den sammen med limesaft, olie, salt og peber i en skål.
Skyl forårsløg og chili, og skær begge dele i tynde, skrå skiver. Drys dem over salaten.
Servér gulerods-røsti med salat og kogte ris, og giv soya til.
Tip!
Gulerods-røsti kan også bruges som en vegetarisk bøf i en skøn burger. Lav dem blot i dobbelt størrelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk