Gulerods-pastinak-kage med flødeosteglasur
16. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Gulerods-pastinak-kage med flødeosteglasur får sit saftige indre fra gulerod og pastinak. Tøv ikke med at invitere grøntsagerne med ind i dessertkøkkenet!
Bemærk
Bagetid: 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd springformen med bagepapir.
Rør æg, rørsukker, sirup, mel, krydderier og bagepulver sammen i en skål. Rør olie i. Skræl gulerødder og pastinakker, riv dem groft, og rør dem i dejen. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 45 minutter. Lad den afkøle helt.
Riv skallen fint, og pres citronen. Pisk flødeost, smør, flormelis og halvdelen af citronskallen sammen til en tyk glasur. Smag til med citronsaft.
Hæld glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på kagen i et flot mønster. Sæt kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Anret kagen på et fad, og pynt med resten af citronskallen og evt. et drys spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk