Gulerødder i flødesauce
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
De her gulerødder i sennepsfløde med estragon er en skøn ret med inspiration fra det rustikke, franske landkøkken. Servér gulerødderne til kogt eller stegt kylling, kalvekød, torsk eller kammuslinger. Retten kan også serveres som selvstændig ret med groft brød eller kogte ris som tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker.
Kog dem næsten møre i letsaltet vand, og hæld vandet fra.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løg og de 2 slags sennep i en gryde med olie ved middel varme i 2 minutter.
Tilsæt fløde, og lad retten koge, til fløden er tyk og cremet.
Vend gulerødderne i sennepsfløden, og lad retten småstege i 4-5 minutter.
Smag retten til med salt og peber. Hak estragon, og vend den i retten lige før servering.
Tip!
Kogte gulerødder er normalt lidt kedelige, men når de vendes i en velsmagende sennepsfløde, er det en helt anden snak. Spar ikke på den hakkede estragon, som giver retten masser af smag og karakter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk