Gule ærter med korn og sprød grønkål
15. marts 2021
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Gule ærter er en dansk klassiker, som typisk spises om vinteren og som med garanti hjælper dig med at holde varmen. Giv denne opskrift en chance, også selvom du tænker, at gule ærter ikke er noget for dig. Suppen er både fyldig, velsmagende og ikke spor fed.
Bemærk
Kogetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porren, og skræl gulerødder og knoldselleri. Skær disse grøntsager i små tern, og svits dem i olie i en stor gryde, til de dufter. Tilsæt flækærter, krydderier og bouillon. Lad suppen koge under låg i 1 time.
Kog imens perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand, til de er møre. Lad perlebyggen dryppe af i en sigte.
Blend ærtesuppen, gerne med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Skyl grønkålen, skær grove stilke væk, og snit kålen meget fint.
Pil og hak løget fint. Skræl guleroden, og skær den i bittesmå tern. Rør olie og eddike sammen, og vend det med grønkål, gulerod, løg, salt og peber.
Fordel den kogte perlebyg i bunden af dybe tallerkener eller suppeskåle, hæld ærtesuppen over, og top med grønkålen. Server med flute.
Tip!
Kan du ikke få fat på grønkål, kan du i stedet bruge hvidkål, spidskål eller kinakål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk