Guacamole

Den grønne dip sender tankerne til Mexico, hvor guacamolen serveres til tortillachips og tacos. Herhjemme er vi også glade for at servere den til nachos. Den smager så godt, at du kan dyppe, lige hvad du vil i den!

Guacamole
0-30 min.

(7)

October 15, 2021 af Emma MartinyFoto: Shutterstock

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Dippen har godt af at stå og trække lidt, så hvidløgssmagen kan udvikle sig. Så vent med at tilsætte ekstra hvidløg, hvis du synes, den er for mild.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til guacamole

Du skal ikke bruge mange ingredienser for at lave en helt plain guacamole. De vigtigste ingredienser er avocado og hvidløg, og har du ikke andre ingredienser, kan de to ting sagtens udgøre en fremragende dip. Og selvfølgelig lidt salt og peber, men det har de fleste på lager.

Ægte guacamole-opskrift

For at lave en ægte autentisk guacamole, kræver det lidt mere end avocado og hvidløg. Her i opskriften har vi også tilsat hakket rødløg, koriander samt lidt limesaft. Især limesaften er med til at skabe den helt rigtige balance i guacamolen. Koriander er en af de krydderurter, der skiller vandene. Er du ikke til koriander, undlader du den selvfølgelig bare.

Se også: Lækker opskrift på nachos

Nogle tilsætter også cremefraice for at få en mere cremet og mild dip. Ønsker du det, kan du tilætte 2 spsk. cremefraiche, når du moser avocadoerne. 

Skal din guacamole være endnu mere fyldig, kan du tilsætte tomater skåret i små tern. Frisk eller tørret chili er også godt til at sætte fut i smagen. 

Hvor længe kan guacamole holde sig?

Din hjemmelavede guacamole kan holde sig 4-5 dage i køleskabet. Dippen bliver måske lidt brun, men det er blot det øverste lag. Nogle mener, det hjælper, hvis du lægger avocadostenen ned til dippen, inden du lukker skålen tæt med husholdningsfilm eller et låg. Ellers kan du også presse lidt lime- eller citronsaft udover. Citrus hjælper også med at holde den brune farve væk. Bliver din dip alligevel brun, kan du sagtens spise den. Rør blot rundt i den inden servering.

Læs også: Sådan undgår du brun guacamole

Kan man fryse hjemmelavet guacamole?

Du kan godt fryse hjemmelavet guacamole. Frys dippen ned i en frysepose, beholder eller isterningbakke. Guacamolens konsistens risikerer at bliver en smule anderledes, men smagen holdes intakt.

Måske du også kan li'