Gryderet med skinkekød, chorizo og champignoner
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke noget som en varm gryderet med mørt kød, der bare kan få lov til at simre og få masser af smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup skinkekødet tørt med fedtsugende papir. Skær chorizopølsen i tykke skiver. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Rens champignonerne, og skær dem i halve.
Opvarm en gryde med olie, og brun kød og chorizo et par minutter. Tilsæt løg, hvidløg, champignoner og tomatpuré, og steg det sammen med kødet i 3-4 minutter.
Tilsæt ketchup og cherrytomater fra dåse, bring retten i kog, og lad den småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde, og lad retten koge videre i 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl og hak persille groft.
Servér gryderetten med ris og et godt drys persille.
Tip!
Cherrytomater på dåse smager af mere end de almindelige flåede tomater på dåse. Gryderetten kan piftes op med friskhakket timian eller oregano.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk