Gryderet med oksekød, blommer og butternutsquash
30. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En dejlig og nem one pot-ret med sæsonens søde perle, blommen, der spiller virkelig godt sammen med det møre oksekød. Butternutsquashen runder herligheden af med sin nøddeagtige smag og fyldige tekstur.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær okseinderlår i tern, hak løg, og brun begge dele i olien i en gryde.
Kom tomatpuré og timian ved, og varm det hele godt igennem.
Tilsæt oksebouillon, og lad retten simre i 20 minutter.
Skræl butternutsquash, og skær den i grove tern. Skrub kartofler, og kom begge dele i gryden.
Lad retten koge i endnu 20 minutter.
Halvér og tilsæt blommer, og lad retten koge videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Drys gryderetten med lidt ekstra timian, og servér, gerne med brød til.
Tip!
Hvis du gerne vil gemme nogen af de mange blommer fra sæsonen, kan de sagtens fryses og tilberedes ved en senere lejlighed. Dog kan frugtkødet blive blødt, når blommerne tør op, så det er en god idé at fjerne stenene, inden de fryses.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk