Gryderet med lam og linser

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Lam i røde linser er en populær ret i det mellemøstlige køkken. Linser koger helt ud og egner sig derfor bedst i gryderetter, hvor de giver smag og god konsistens.

Bemærk
Kogetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun lammekødet godt på alle sider i olie i en stor gryde.
Pil og hak løgene, og steg dem sammen med kødet.
Tilsæt finthakket hvidløg, tørrede frugter, linser, kardemommekapsler, kanel, nelliker, laurbærblade og vand. Lad det hele koge op, skru ned til lav varme, og lad retten småkoge i 1 time. Rør af og til, og pas på, at det ikke brænder på i bunden – tilsæt evt. lidt mere vand undervejs.
Rens porrerne, skær dem i skiver, og kog dem i saucen i ca. 10 minutter inden servering. Smag til med salt.
Drys retten med hakkede krydderurter, og servér evt. med kogte ris eller lunede pitabrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar