Gryderet med kylling, ris og appelsin
16. november 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Her simrer kyllingestykker i en skøn appelsinsauce sammen med vilde ris. Gryderetten smager herligt og kan hurtigt bikses sammen på en travl hverdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i ca. 8 stykker.
Varm smør og olie op i en stegegryde. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og brun dem i gryden lidt ad gangen, til de er gyldne.
Læg alle de brunede kyllingestykker tilbage i gryden sammen med rosmarin, honning og eddike.
Skyl appelsinerne. Pres saften fra halvdelen af appelsinerne ud over kyllingen. Skær resten af appelsinerne i skiver, og læg dem i gryden.
Pil og hak løgene, og læg dem i gryden. Tilsæt bouillon. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 35-40 minutter.
Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand ca. 35 minutter. Hæld risene i gryden lige før servering.
Pynt evt. med friske rosmarinkviste og appelsinskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk