Grydebrød med sesamfrø

29. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Grydebrødet er bagt med ølandshvedemel, der netop er velegnet til at bage saftige brød, der hæver i kurv, form eller gryde.

Bemærk
Hævetid: 8 timer

Ingredienser

Udstyr

1 støbejernsgryde med låg

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i det kolde vand. Tilsæt sukker, ølandshvedemel, hvedemel og salt, og rør det hele sammen med en stor ske. Dejen skal være lind og våd.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur natten over (mindst 8 timer).
Sæt den tomme gryde med låg ind i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme – det tager ca. ½ time.
Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper!),og drys ½ dl sesamfrø i bunden af gryden. Vip den bløde dej ned i gryden med en dejskraber. Drys resten af sesamfrøene over dejen, og læg låg på gryden.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Skru ovntemperaturen ned til 230°, fjern låget, og bag brødet færdigt i ca. 20 minutter, til det har fået en flot sprød skorpe. Tag gryden ud af ovnen, tag brødet op, og afkøl det på en bagerist inden servering.

Tip!

Ølandshvede stammer fra Øland i Sverige og er nært beslægtet med spelt. Brød bagt med ølandshvede har en let sødme og dybde i smagen samt en letgenkendelig krumme. Det høje indhold af protein og gluten giver en saftig dej med stor elasticitet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar