Grydebrød med ølandshvedemel

27. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Brød bagt med ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen samt en letgenkendelig krumme. Det høje indhold af protein og gluten giver en saftig dej med stor elasticitet.

Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer

Ingredienser

Udstyr

1 støbejerngryde med låg

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Tilsæt kærnemælk, sukker, salt og de 2 slags mel, og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være lind og våd. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 8 timer (eller natten over).
Sæt den tomme gryde med låg ind i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme.
Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper!),og drys solsikkekerner i bunden af den. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne, og læg låget på.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Skru derefter ovntemperaturen ned til 225°, fjern låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter.
Lad brødet hvile i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar