Grydebrød med ølandshvedemel
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Brød bagt med ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen samt en letgenkendelig krumme. Det høje indhold af protein og gluten giver en saftig dej med stor elasticitet.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer
Ingredienser
Udstyr
1 støbejerngryde med låg
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Tilsæt kærnemælk, sukker, salt og de 2 slags mel, og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være lind og våd. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 8 timer (eller natten over).
Sæt den tomme gryde med låg ind i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme.
Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper!),og drys solsikkekerner i bunden af den. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne, og læg låget på.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Skru derefter ovntemperaturen ned til 225°, fjern låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter.
Lad brødet hvile i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på grydebrød
Powered by Froala Editor