Grydebrød med grahamsmel og havregryn
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Når man bager sit brød i en tung støbejernsgryde, får brødet en fantastisk sprød skorpe og en blød, saftig krumme. Brødet er velegnet som tilbehør til aftensmaden, fx til rygende varm suppe, en kraftig gryderet eller en fyldig salat.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer (eller i op til 1 døgn). Bagetid: 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, havregryn og de 2 slags mel, og rør dejen sammen med en gaffel. Den skal være våd og ligne tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet i mindst 8 timer (eller i op til 1 døgn).
Tænd ovnen på 250º, og lad en støbejernsgryde med låg blive varm i ovnen.
Tag den varme gryde ud af ovnen, og drys lidt grahamsmel i bunden af den. Hæld dejen fra skålen direkte over i gryden, sæt låg på, og bag brødet i ovnen i 35 minutter.
Tag låget af gryden, skru ovnvarmen ned til 230º, og bag brødet i yderligere 15 minutter, til skorpen er godt sprød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens nemmeste opskrift på grydebrød!
Powered by Froala Editor