Grydebrød med fuldkornsmel

Grydebrød er også kendt som "verdens bedste brød", fordi det er supernemt og meget smagfuldt. Vær ikke bange for, at dejen hænger fast. Den brandvarme gryde gør, at brødet lynhurtigt får skorpe, som bliver sprød og nærmest karamelliserer.

Grydebrød med fuldkornsmel
0-30 min.

(0)

February 24, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Hæve- og bagetid i alt: 14-16 timer. Brødet kan godt bages efter et par timers hævning ved stuetemperatur, men smagen udvikler sig mere, når det hæver køligt natten over.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 støbejernsgryde, ca. 4,2 liter med et låg, som kan holde til 250° varme.

Sådan gør du

Tip!

Vil du have mere dybde og intensitet i smagen, kan du erstatte 1 dl hvedemel med f.eks. ølands-, spelt- eller emmermel. Du kan også prøve at udskifte 1½ dl af det grove mel med 1½ dl havregryn.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'