Grundopskrift: Tærtedej
20. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Er du også fan af gode madtærter? Så læs med her, hvor vi løfter sløret for den bedste grundopskrift på tærtedej med kun fire ingredienser!
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i mindre stykker. Hak mel og smør sammen, brug gerne foodprocessor.
Tilsæt vand og salt, og ælt det hurtigt sammen til en dej.
Tryk eller rul dejen ud i en tærteform. Prik bunden med en gaffel. Dæk med film, og lad den hvile i køleskabet mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 minutter.
Når din tærtedej er forbagt, kan du fylde den med dine yndlingsgrøntsager og fx laks eller bacon.
Tip!
Dejen kan opbevares i plastpose i køleskabet til næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Du kan bruge tærtedejen til: Porretærte med skinke og feta
Powered by Froala Editor