Grundopskrift på vandbakkelser

20. august 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Klassiske vandbakkelser smager skønt, og de er faktisk ikke svære at bage selv, hvis du bare husker at piske grundigt imellem æggene og ikke åbner ovndøren under bagningen. Fyld dem med søde sager som kompot, flødeskum eller mousse. De kan dog også sagtens fyldes med salt fyld som f.eks. røget laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde.
Hæld alt mel i gryden på en gang, og pisk blandingen i 3 minutter, til melet er helt jævnt fordelt.
Sluk for varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
Pisk æggene i en skål, og hæld dem i dejen lidt ad gangen, imens du rører rundt med en træske. Sørg for at arbejde æggene helt ind i dejen, inden du tilsætter mere. Den færdige dej skal være sej og lidt tyk i konsistensen.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter på ca. 5 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 35 minutter. Åbn ikke ovnlågen, imens de bager, da de risikerer at falde sammen.
Lad bollerne afkøle helt på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar