Grundopskrift på vandbakkelser

Klassiske vandbakkelser smager skønt, og de er faktisk ikke svære at bage selv, hvis du bare husker at piske grundigt imellem æggene og ikke åbner ovndøren under bagningen. Fyld dem med søde sager som kompot, flødeskum eller mousse. De kan dog også sagtens fyldes med salt fyld som f.eks. røget laks.

Grundopskrift på vandbakkelser
0-30 min.

(9)

December 8, 2021 af Linn GrubbströmFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til opskriften på vandbakkelser

Luftige vandbakkelser smager skønt og kan laves i utallige variationer, alt efter hvilket fyld du kommer i. Du kan lave søde vandbakkelser fyldt med f.eks. is, flødeskum eller frugtkompot, eller du kan lave små salte vandbakkelser med f.eks. røget laks og flødeost. Du kan også lave en klassisk kagemand af vandbakkelsesdej, eller imponere dine gæster med forførende franske choux au craquelin.   

Det er faktisk ganske nemt at lave vandbakkelser, hvis bare du følger fremgangsmåden i denne grundopskrift nøje. Det vigtigste er, at du ikke åbner ovnen, imens du bager vandbakkelserne. Åbner du ovnen, risikerer vandbakkelserne at falde sammen.

Vigtige huskeregler, når du bager vandbakkelser

  • Husk at lade dejen køle af, inden du kommer æg i.
  • Rør æggene i lidt ad gangen. Dejen skal være tyk og klistret.
  • Brug en sprøjtepose, så kan du hurtigt og nemt få kagerne i de ønskede former. Sæt vandbakkelserne med god afstand på bagepladen, og bag kun én plade ad gangen.   
  • Når du bager vandbakkelser, må ovndøren ikke åbnes, før de skal ud. Hold øje med dem gennem ovndøren: De skal hæve flot op og blive gyldne.  
  • Når bagetiden er gået, kan du tage en enkelt vandbakkelse ud af ovnen for at tjekke, at den ikke falder sammen. Hvis den holder formen, kan du tage resten af kagerne ud.

Brug en sprøjtepose, og sæt vandbakkelserne med god afstand. 

Forslag til fyld i vandbakkelser:

Se også:  Opskrift på kagemand med vandbakkelsesdej

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'