Grundopskrift på klassisk vaniljeis
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En god basisopskrift på hjemmelavet vaniljeis er den sikre vej til sommerens bedste desserter. Opskriften her kan du pifte op med alverdens smagsvarianter eller bruge til alt fra iskaffe til islagkage.
Bemærk
Køletid, creme: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.
Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde.
Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du <br />
pisker med et piskeris.
Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Afkøl cremen.
Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke ismaskine, kan du gøre følgende: Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Tag cremen ud af fryseren efter 1 time, og pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer. Hjemmelavet is smager bedst, når den er helt frisklavet, men kan holde sig et par uger i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet is opskrifter
Se også: Opskrift på æggesnaps