Grundopskrift på hjemmelavet yoghurt

30. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt! Det er sjovt, og med denne grundopskrift er det faktisk også ret nemt.

Bemærk
Trækketid: 8-10 timer eller natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Opvarm mælken i en gryde til 85°. Tag gryden af varmen, og afkøl mælken til 45° (evt. ved at sætte gryden i iskoldt vand).
Hæld den afkølede mælk i en skål, og pisk yoghurt naturel i.
Hæld blandingen i små glas eller i en skål, og sæt dem tildækket med husholdningsfilm i en flamingokasse.
Sæt kassen et lunt sted natten over. Det er vigtigt, at temperaturen ligger på 45° i 8-10 timer.
Stil herefter yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

Tip!

Hvis du ikke har en flamingokasse, kan du i stedet stille yoghurten i et varmt fyrrum, i en termotaske eller oven på radiatoren. Bliver du bidt af selv at fremstille yoghurt, kan du købe en yoghurtmaskine eller et yoghurtkit.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar