Grundopskrift på hjemmelavet yoghurt
30. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt! Det er sjovt, og med denne grundopskrift er det faktisk også ret nemt.
Bemærk
Trækketid: 8-10 timer eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm mælken i en gryde til 85°. Tag gryden af varmen, og afkøl mælken til 45° (evt. ved at sætte gryden i iskoldt vand).
Hæld den afkølede mælk i en skål, og pisk yoghurt naturel i.
Hæld blandingen i små glas eller i en skål, og sæt dem tildækket med husholdningsfilm i en flamingokasse.
Sæt kassen et lunt sted natten over. Det er vigtigt, at temperaturen ligger på 45° i 8-10 timer.
Stil herefter yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.
Tip!
Hvis du ikke har en flamingokasse, kan du i stedet stille yoghurten i et varmt fyrrum, i en termotaske eller oven på radiatoren. Bliver du bidt af selv at fremstille yoghurt, kan du købe en yoghurtmaskine eller et yoghurtkit.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk