Grundopskrift på hjemmelavet pasta
6. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Den hjemmelavede pasta smager bare meget bedre, end den man køber, og du får en grundopskrift her, som kan bruges til alle slags pasta. Dejen kan også tilsættes krydderurter eller citronskal, der giver ekstra smag og farve.
Bemærk
Køletid: ½ time.
Ingredienser
Udstyr
evt. en pastamaskine
Sådan gør du
Bland melet, og kom det i en skål, eller lav en bunke af melet på bordet, med en fordybning i.
Pisk æg og vand sammen, og bland det i melet. Pisk med en gaffel, så det fordeles i melet, eller ælt det grundigt sammen på et melstrøet bord.
Dryp lidt olie på dejen, og pak den i film. Læg den køligt i ½ time.
Del portionen i 2-3, og rul hver ud for sig til lange plader – enten på en pastamaskine eller med en kagerulle. Husk mel, så de ikke klistrer sammen – men dejen må heller ikke blive for tør.
Skær ud i bånd efter ønske til sidst. Husk igen godt med mel, hvis pastaen skal gemmes. Både dej og pasta skal opbevares i køleskabet, da der er æg i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk