Grundopskrift: Grov tærtedej
20. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Der er næsten ikke noget bedre end en god tærte til aftensmad! Her får du en simpel opskrift på en grov tærtedej, der mætter ekstra godt.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien.
Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil og hak løget. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano.
Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Servér evt. en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Brug tærtedejen til: Grov porretærte med skinke og feta
Powered by Froala Editor