Grundopskrift: Grov tærtedej

20. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Der er næsten ikke noget bedre end en god tærte til aftensmad! Her får du en simpel opskrift på en grov tærtedej, der mætter ekstra godt.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 26 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien.
Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil og hak løget. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano.
Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen.
Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Servér evt. en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Brug tærtedejen til: Grov porretærte med skinke og feta

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar