Grove surdejsboller med hampefrø

6. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Morgenbollerne er lavet på surdej, fuldkornsmel og hvedemel og drysset med hampefrø – det kan kun give den dejligste start på morgenen.

Bemærk
Hævetid på køl: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt surdej og fuldkornsmel.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen sammen med salt, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig, og dejen slipper skålens kanter. Det tager ca. 10 minutter på en røremaskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 250°. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form dem til boller med fugtige hænder.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og drys hampefrø på toppen. Lad bollerne hvile i 15 minutter, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Smid lidt vand ind i bunden af ovnen samtidig med bollerne, så der dannes lidt damp.
Afkøl bollerne på en rist, og nyd dem friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar