Grove scones med rosiner
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Skønne scones med pastinakker og rosiner – man kan ikke smage, at der er pastinakker i dejen, men de giver en god saftighed og konsistens. I stedet for pastinak kan du bruge andre rodfrugter, fx gulerødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°.
Bland de 2 slags mel med rørsukker, bagepulver og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner grov rasp.
Tilsæt kærnemælk, og rør det til en lind dej.
Skræl pastinakkerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland de revne pastinakker i dejen sammen med rosinerne.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en flad firkant på ca. 20 x 25 cm. Skær dejen ud til små scones, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen med scones i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist. Servér dem gerne lune med koldt smør på.
Tip!
Hvis du erstatter rosinerne med 100 g revet emmentaler og kommer yderligere ½ tsk salt i dejen, kan du servere sconesene som små, lækre madbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk