Grove scones med parmesan og rosmarin

10. maj 2022 af .

Foto: Peter Kam

Scones hører ikke kun til i selskab med det fine testel. Denne variant med en lidt grovere krumme bagt med parmesan og friske krydderurter gør sig f.eks. godt som tilbehør til suppe eller brunch.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 230°. Bland de to slags mel, salt, bagepulver og græskarkerner i en skål.
Skyl rosmarin, og hak den fint. Riv parmesan fint. Skær smørret i små tern, og vend rosmarin, parmesan og smør sammen med de tørre ingredienser.
Smuldr dejen sammen med fingrene, så smørret bliver helt integreret. Hæld mælk i dejen, og arbejd den ensartet. Klistrer dejen, kan du tilsætte ekstra mel.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den med hænderne. Tryk dejen let flad, og stik den ud i 8 runde scones. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dine scones i ovnen i ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar