Grove scones med parmesan og rosmarin
10. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Scones hører ikke kun til i selskab med det fine testel. Denne variant med en lidt grovere krumme bagt med parmesan og friske krydderurter gør sig f.eks. godt som tilbehør til suppe eller brunch.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 230°. Bland de to slags mel, salt, bagepulver og græskarkerner i en skål.
Skyl rosmarin, og hak den fint. Riv parmesan fint. Skær smørret i små tern, og vend rosmarin, parmesan og smør sammen med de tørre ingredienser.
Smuldr dejen sammen med fingrene, så smørret bliver helt integreret. Hæld mælk i dejen, og arbejd den ensartet. Klistrer dejen, kan du tilsætte ekstra mel.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml den med hænderne. Tryk dejen let flad, og stik den ud i 8 runde scones. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dine scones i ovnen i ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk