Grove sandwichboller med malt og græskarkerner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bollerne får en flot mørk farve og smag og egner sig perfekt til sandwich eller burgere til madpakken. Bag fx en dobbeltportion, og frys boller ned til senere brug.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt yoghurt. Tilsæt derefter salt, maltsirup og maltmel. Rør græskarkerner, havregryn og grahamsmel i, og rør til sidst hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig og lige akkurat slipper fingrene.
Lad dejen hæve i et lunt sted med et rent viskestykke over i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i 10 stykker, og form dem til boller. Læg bollerne med god afstand imellem på 2 bageplader med bagepapir, og tryk dem flade.
Pisk ægget let sammen med en gaffel, og pensl bollerne med æg. Hak græskarkerner fint, og drys dem på bollerne. Lad bollerne hæve på bagepladerne i 30 minutter.
Varm ovnen op til 220º varmluft. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tip!
Maltsirup og maltmel fås bl.a. i større supermarkeder, helsekostbutikker, i Mad&Vin (Magasin) og på specialkøbmanden.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på grovboller!