Grove rundstykker

17. april 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Sunde og nemme rundstykker med groft mel og forskellige frø til den lille sult eller den langsomme morgen.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde. Lad det svale, og bland det med yoghurt.
Smuldr gæren, og rør den ud i den lune blanding i en skål. Tilsæt mælk, salt, hvedekerner og fuldkornshvedemel, og rør det sammen med en ske.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 10 stykker, og form dem til rundstykker. Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Tænd ovnen på 225°.
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys dem derefter med en blanding af chia og hampefrø.
Bag rundstykkerne i ca. 15 minutter, og afkøl på bagerist.

Tip!

Hampefrø er på blevet særdeles populær og med god grund. Frøene er fulde af gode og sunde næringsstoffer, indeholder fibre og essentielle fedtsyrer. Hampefrø kan oftest købes i helsekostbutikker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar