Grove pølsehorn med sesamfrø
1. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De klassiske pølsehorn har fået et lille pift af chiliflager og er bagt med groft mel i dejen, som både giver god smag og lidt ekstra fibre til maven.
Bemærk
Hævetid i alt: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt æg, olie, sukker og salt, og rør rundt. Rør grahamsmel i, og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket med et rent viskestykke.
Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Del dejen i det antal pølsehorn, du ønsker. Tril hvert stykke til en aflang dejpølse med hænderne.
Skær wienerpølserne over på midten. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
Lad pølsehornene efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 190°. Pisk æg og mælk sammen i en lille skål, og pensl pølsehornene med blandingen. Drys med sesamfrø og chiliflager.
Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter, til de er gennembagte, og overfladen er gylden.
Tip!
Pølsehorn er en favorit i madpakken. Bag en stor portion, og frys de pølsehorn ned, der ikke bliver spist med det samme. Så går der ingen pølsehorn til spilde, og det bliver nemt at klare madpakken på travle dage, hvor du så bare behøver at tage et par pølsehorn ud af fryseren og supplere med fx cherrytomater og agurk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på pølsehorn
Powered by Froala Editor