Grove pølsebrød med sesamfrø
21. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Pølsebrødene er gode til madpakken og til picnic – og selvfølgelig når der skal skal grilles pølser.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smuldret gær ud i mælken, og tilsæt olie, salt, honning og grahamsmel.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter ved stuetemperatur.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den kort igennem. Vej dejen af i klumper på ca. 90 g hver.
Form dejklumperne til aflange og ensartede pølsebrød, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl dem med mælk, og drys med sesamfrø. Lad pølsebrødene efterhæve tildækket på bagepladen i ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 210º. Bag pølsebrødene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.
Servér dem gerne nybagte, eller varm dem kort (evt. på grillen) inden servering.
Tip!
Pølsebrødene kan fryses og tages op på et senere tidspunkt. Så behøver du blot at lune dem lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk