Grove pizzasnurrer

28. oktober 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Du kender den søde version med kanelremonce, men snurrer kan også sagtens være salte og serveres som madbrød. De smager allerbedst lune og friskbagte, men de kan også fryses i op til 3 måneder.

Bemærk
Hævetid: I alt mindst 9 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Tilsæt æg, olie, sukker, salt og rugmel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Hæld dejen i en skål smurt med lidt olie, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer, eller natten over.
Tag skålen med dej ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter. Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant, som er ca. ½ cm tyk.
Smør soltørret tomat-tapenade ud på pizzadejen i et jævnt lag, og drys med fintrevet parmesan og tørret oregano.
Fold den ene halvdel af dejen ind over den anden halvdel, så enderne mødes, og dejen nu ligger i 2 lag. Skær den foldede dej i 12 aflange strimler. Tag 1 dejstrimmel op ad gangen, og sno enderne af dejstrimlen modsat hinanden, så du får en lang snoet dejstrimmel. Rul den snoede dejstrimmel sammen som en snegl, og læg den over på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejstrimlerne.
Lad pizzasnurrerne hæve på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Bag pizzasnurrerne i ovnen i 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar