Grove pizzasnegle i form
1. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Til madpakken, picnickurven eller fødselsdagsbordet. Pizzasnegle er altid en god idé, og når man bager dem sammen i et fad eller en form bliver de ekstralækre.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet fad eller bageform, ca. 35 x 25 cm.
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, ølandsmel, hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, til den er glat og smidig. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant, som er ca. ½ cm tyk.
Rør rød pesto og tomatpuré sammen i en skål. Skær pepperoniskiverne i små tern. Smør tomatblandingen ud over dejen i et jævnt lag.
Drys ¾ af den revede mozzarella og hakket pepperoni ud over dejen, og krydr med oregano, salt og peber. Rul dejen sammen til en roulade, og skær den i 15 snegle.
Fordel sneglene i en bradepande eller stor bageform med bagepapir, dæk dem til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Drys resten af osten oven på sneglene, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist, og pynt med frisk timian inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk