Grove pirogger med oksekød og kidneybønner
8. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pirogger er ikke kun perfekte til madpakken. De kan også udgøre et gedigent aftensmåltid sammen med en god salat.
Bemærk
Hævetid: I alt 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål, og tilsæt olie. Hæld salt og grahamsmel i, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen i mindst 5 minutter (gerne på en røremaskine),til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv gulerødderne. Steg løg og hvidløg i en gryde med olie, til de er klare i farven. Tilsæt de revne gulerødder, og lad dem stege med i 2 minutter. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Krydr med spidskommen, de to slags paprika, salt og peber, og rør godt rundt. Tilsæt tomatpuré og eddike, og lad saucen småkoge i 15 minutter. Skyl og afdryp bønnerne, vend dem i kødsaucen, og smag til med salt og peber.
Del dejen i 12 stykker, og rul dem ud til flade cirkler på et meldrysset bord. Fordel kødsauce på den ene halvdel af dejen, og fold den anden halvdel over, så du får en pirog. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
Tænd ovnen på 200°. Fordel piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og prik dem med en gaffel. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
Bag piroggerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne.
Skyl og tør salaten, og anret den i en skål. Afdryp majsene. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Vend majs og avocado i salaten sammen med eddike, olie, salt og peber.
Servér piroggerne med salat og cremefraiche.
Tip!
Piroggerne kan fryses, så lav gerne en dobbelt portion.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk