Grove nutellasnegle
30. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Peter Kam
Der er godt med fuldkorn i dejen på de her snegle og masser af sunde sager fra hasselnødder og dadler i fyldet. Så du må godt spise en ekstra. Eller to … Sneglene smager bedst, når de er friskbagte, så gem dem, du ikke spiser med det samme, i en frysepose i fryseren.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælk og vand til det er lillefingervarmt, og udrør gæren i væsken. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, sammenpisket æg, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet.
Ælt dejen, til der ikke er flere klumper, og tilsæt så blødt smør. Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er sammenhængende og slipper skålens kanter. Dæk skålen, og lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 minutter
Rist hasselnødderne i ovnen ved 175° i 10 minutter. Læg nødderne i et viskestykke, og gnub skallerne af.
Tag en håndfuld nødder fra til drys, og kør resten, til det bliver en flydende pasta, i en foodprocessor, blender eller kaffekværn. Det skal ikke bare pulveriseres til mel, du skal køre, indtil konsistensen er en glat creme.
Fjern sten fra dadlerne, og tilsæt dem sammen med kakao- og vaniljepulver. Juster konsistensen med kokosolie, så det bliver til smørbart chokoladepålæg.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant på ca. 50 x 35 cm. Lad ca. 1 cm kant være fri hele vejen rundt, og fordel chokoladepålægget over resten af dejen.
Rul stramt sammen til en roulade på den lange led. Skær dejen i ca. 1,5 cm brede skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 180° varmluft.
Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys med hakkede hasselnødder. Bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tip!
Skyd genvej, og køb et glas nutella. Så kan du springe den del af opskriften med nutellafyldet over. Du skal bruge ca. 3 dl til sneglene her.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk