Grove kartoffelboller
26. december 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Saftige boller bagt med en rest kogte kartofler – så undgår du madspild OG får lækkert bagværk!
Ingredienser
Sådan gør du
Mos kartoflerne med en gaffel, eller pres dem gennem en grovmasket sigte.
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt kærnemælk, salt, honning og kartoffelmos. Rør speltflager i, og lad blandingen trække i 30 minutter.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den et let og smidig. Vend dejen i olie i skålen, og lad den hæve tildækket i køleskabet i 8 timer eller til næste dag.
Del dejen i 15 lige store stykker, form dem til boller, og læg dem på en bageplade. Drys med speltflager, og lad dem hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Bag bollerne i den varme ovn i 6 minutter, og smid samtidig 1 dl vand ind i bunden af ovnen, så der skabes damp. Sænk temperaturen til 200°, og bag i yderligere 10 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
Tip!
Hæ
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk