Grove hveder

2. maj 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Tilsæt lidt fuldkorn til dine varme hveder, og lad dejen hæve natten over på køl og derefter med damp. Så får du smagfulde og luftige hveder.

Bemærk
Hævetid: Natten over

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, 20 x 30 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i vand i en skål. Tilsæt surdej, salt og sukker. Pisk ægget let sammen med en gaffel, og hæld det i gærblandingen sammen med fuldkornsmel. Rør godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet i en anden skål, og rør det derefter i dejen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve på køl natten over i en lukket beholder.
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 lige store stykker. Form dem til boller, og læg dem tæt op ad hinanden i en bradepande med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve over damp: Hæld vand i en stor gryde, sæt bradepanden over gryden, og lad vandet simre ganske svagt, så dampen stiger op omkring bollerne i ca. 15 minutter. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med vand, og bag bag dem i den opvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl bollerne let, flæk dem, og rist dem evt. i ovnen eller på en brødrister, så de er sprøde og gyldne på skærefladen. Servér hvederne varme og friskbagte eller ristede med ost og marmelade.

Tip!

Har du ikke en surdej, kan du købe den færdig hos bageren eller erstatte den med ½ dl vand og 50 g hvedemel,

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar