Grove gulerodsboller
1. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Fordelene ved at lade en dej hæve i længere tid et koldt sted er, at brødet holder sig længere og får mere smag. Stil denne dej i køleskabet natten over, og næste morgen har du lynhurtigt friskbagte boller og duften af nybagt brød i hele hjemmet.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter + natten over + 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunt vand, og tilsæt yoghurt, gulerod og hvedekerner.
Lad dejen trække 30 minutter.
Tilsæt salt, og rør/ælt hvedemel i lidt ad gangen til en klistret dej.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Sæt dejen med 2 skeer som boller på bagepladen uden at presse luften ud af dejen.
Drys bollerne med kerner og frø, og lad dem hvile i 30 minutter. Tænd ovnen, ca. 10 minutter før den skal bruges.
Bag bollerne ca. 15 minutter ved 225° varmluft, og afkøl på rist.
Servér dem friskbagte, f.eks. med ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk