Grove gulerodsboller

1. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Fordelene ved at lade en dej hæve i længere tid et koldt sted er, at brødet holder sig længere og får mere smag. Stil denne dej i køleskabet natten over, og næste morgen har du lynhurtigt friskbagte boller og duften af nybagt brød i hele hjemmet.

Bemærk
Hævetid: 30 minutter + natten over + 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunt vand, og tilsæt yoghurt, gulerod og hvedekerner.
Lad dejen trække 30 minutter.
Tilsæt salt, og rør/ælt hvedemel i lidt ad gangen til en klistret dej.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Sæt dejen med 2 skeer som boller på bagepladen uden at presse luften ud af dejen.
Drys bollerne med kerner og frø, og lad dem hvile i 30 minutter. Tænd ovnen, ca. 10 minutter før den skal bruges.
Bag bollerne ca. 15 minutter ved 225° varmluft, og afkøl på rist.
Servér dem friskbagte, f.eks. med ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar