Grove burgerboller
20. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Grove burgerboller er perfekte som burgerboller, men gør sig også glimrende som sandwichbrød eller klassiske kuvertbrød. Det gør ikke noget at bage for mange!
Bemærk
Hævetid: I alt 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olie, sukker og <br />
salt, og rør blandingen godt sammen.
Pisk ægget med en gaffel i en kop. Rør det meste af ægget i gærblandingen, men gem lidt til at pensle bollerne med.
Bland de 3 slags mel, og sigt det i dejen.
Ælt dejen grundigt med hænderne eller i en røremaskine, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem, og form den til aflange eller runde boller. Tryk let på dem, så de bliver lidt flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med æg, og drys med havregryn eller sesamfrø.
Bag bollerne i ovnen i ca. 8 minutter, til de er flot gyldne i overfladen.
Tip!
Burgerbollerne er velegnede til frysning – så har du altid friskbagt brød ved hånden næste gang, du tænder grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på burgerboller
Powered by Froala Editor