Grovbrød fra Puglia
30. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Dette rustikke brød kaldes pane pugliese integrale og er et langtidshævet groft brød fra hælen af Støvlelandet.
Bemærk
Hviletid: I alt ca. 20 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i ⅓ af vandet i en skål, og tilsæt fuldkornsmel. Rør massen godt sammen, og lad den hvile ved stuetemperatur et par timer. Bland samtidig resten af vandet med ¾ af hvedemelet i en anden skål. Rør massen godt sammen, og lad også denne hvile et par timer ved stuetemperatur.
Bland de to deje, og ælt, til du har en smidig dej. Ælt saltet ind i dejen. Kom dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet 12-18 timer.
Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir, og lad den hvile 30 minutter. Tænd imens ovnen på 180°.
Lav et snit i brødet med en skarp kniv, og sæt brødet midt i ovnen. Placér samtidig en bradepande i bunden af ovnen med lidt kogende vand. Bag brødet 15 minutter, og skru op til 225°. Bag endnu ca. 20 minutter.
Lad brødet hvile mindst 15 minutter på en bagerist inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nemme grovboller