Grovboller med valnødder
8. februar 2019
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Grove boller med fin krydring og masser af valnødder er et hit på morgenbordet! De er også velegnede til at riste og spise som et mellemmåltid.
Bemærk
Hævetid i alt: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland vand og yoghurt med salt og sirup, og opløs gæren heri. Rør olie, muskat og speltmel i. Rør resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er lidt klistret.
Rør valnødderne i dejen. Brug en stor træske, og slå dejen godt igennem nogle minutter (kan røres på maskine i ca. 5 minutter).
Lad dejen hæve i ca. 1½ time.
Ælt dejen let igennem, og form bollerne med mel på hænderne. Lad dem efterhæve på pladen i ½ time.
Klip et kryds i toppen af bollerne, og drys med mel. Kan også pensles og drysses med hakkede valnødder.
Varm ovnen op til 220° med en skål vand i bunden. Bag på næstnederste rille i 20-25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på grovboller