Grovboller med valnødder

Grove boller med fin krydring og masser af valnødder er et hit på morgenbordet! De er også velegnede til at riste og spise som et mellemmåltid.

Bemærk
Hævetid i alt: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland vand og yoghurt med salt og sirup, og opløs gæren heri. Rør olie, muskat og speltmel i. Rør resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er lidt klistret.
Rør valnødderne i dejen. Brug en stor træske, og slå dejen godt igennem nogle minutter (kan røres på maskine i ca. 5 minutter).
Lad dejen hæve i ca. 1½ time.
Ælt dejen let igennem, og form bollerne med mel på hænderne. Lad dem efterhæve på pladen i ½ time.
Klip et kryds i toppen af bollerne, og drys med mel. Kan også pensles og drysses med hakkede valnødder.
Varm ovnen op til 220° med en skål vand i bunden. Bag på næstnederste rille i 20-25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
8. februar 2019 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar