Grovboller med hytteost og spinat
16. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Der er brugt frisk spinat i bollerne, men du kan også sagtens bruge frossen spinat, som du tør op og knuger fri for vand inden brug.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en skål. Tilsæt honning og olie, og rør rundt.
Skyl og tør spinaten, og blend den sammen med hytteost til en grøn masse i en minihakker eller foodprocessor. Rør spinatblandingen i dejen.
Tilsæt havregryn, ølandshvedemel, hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig, men stadig let klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne let flade, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist.
Servér bollerne med smør og ost, eller fyld dem med salat, pålæg og grønt.
Tip!
Bollerne kan også koldhæves. Skær i så fald mængden af gær ned til 10 g, og lad dejen hæve på køl natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk