Grovboller med hytteost og spinat
28. marts 2019
af
Karolines Køkken.
Foto: Karolines Køkken
Bag et læs grovboller, der er gode både til morgenmaden med smør på og som frokostboller med fyld. Bollerne indeholder hytteost og spinat, der mætter ekstra godt.
Bemærk
Hævetid i alt: Ca. 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tø spinaten op. Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Hak spinaten groft med fx en kniv, og tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser – gem lidt hvedemel.
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
Slå dejen igennem med en grydeske – stadig i skålen. Tilsæt evt. resten af melet.
Dyp 2 spiseskeer i varmt vand, og form boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl bollerne med æg, og bag bollerne i ca. 15 minutter ved 225° varmluft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk