Grov spinattærte med laks og pinjekerner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En madtærte er perfekt som nem aftensmad, men fungerer også fint på frokostbordet eller som del af en større buffet.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Rør olie og cremefraiche i. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen er ensartet og jævn.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene, så dejen dækker formens bund og kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skyl og tør spinaten. Opvarm en gryde med lidt olie, og steg spinaten i gryden i få minutter, til den falder sammen.
Skær laksen i tern. Hak dild fint. Riv skallen af citronen. Pisk æg, cremefraiche, hytteost og hakket dild sammen i en skål, og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
Fordel spinat og laks i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Drys med pinjekerner.
Bag spinattærten i ovnen i 35 minutter, til den er gennembagt, og æggemassen er fast.
Spis tærten varm eller lun, og servér evt. en fyldig salat til.
Tip!
Grahamsmelet i tærtedejen gør, at bunden bliver mere sprød, og at den ikke glider ned fra formens kanter, når den forbages i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk