Grov spinattærte med laks og pinjekerner

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En madtærte er perfekt som nem aftensmad, men fungerer også fint på frokostbordet eller som del af en større buffet.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Rør olie og cremefraiche i. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen er ensartet og jævn.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene, så dejen dækker formens bund og kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skyl og tør spinaten. Opvarm en gryde med lidt olie, og steg spinaten i gryden i få minutter, til den falder sammen.
Skær laksen i tern. Hak dild fint. Riv skallen af citronen. Pisk æg, cremefraiche, hytteost og hakket dild sammen i en skål, og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
Fordel spinat og laks i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Drys med pinjekerner.
Bag spinattærten i ovnen i 35 minutter, til den er gennembagt, og æggemassen er fast.
Spis tærten varm eller lun, og servér evt. en fyldig salat til.

Tip!

Grahamsmelet i tærtedejen gør, at bunden bliver mere sprød, og at den ikke glider ned fra formens kanter, når den forbages i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar