Grov salat med bagt selleri, porre og chorizo
7. april 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Du kan sagtens spise en god salat, selv om det er efterår eller vinter. Bag grøntsagerne i ovnen, og servér salaten lun.
Bemærk
Bagetid, selleri: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Rens sellerien grundigt, og bag den hel i ca. 1 time og 15 minutter, til den er mør.
Skær chorizoen i halve skiver, og steg dem ved middel varme i 2-3 minutter på en pande.
Skyl og snit porre, og steg den med chorizoen på panden i et par minutter sammen med paprika.
Tag sellerien ud af ovnen, og skær skrællen af. Skær sellerien i grove tern. Anret dem på et fad.
Rør olie og rødvinseddike i porreblandingen på panden, og kog op. Krydr med salt og peber.
Fordel porreblandingen over sellerien, drys godt med skyllet og hakket mynte og persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk