Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg
14. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en grov rødbedetærte med masser af rødløg og gedeost. Når du bager tærten uden tærteform, bliver den ekstra sprød og får et rustikt look.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det ligner grove krummer. Tilsæt æg.
Blend, til dejen netop samler sig. Form dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og dryp med ⅓ af olien. Krydr med hakket timian, salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i ca. 20 minutter.
Rul dejen ud til en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Cirklen må gerne være lidt ujævn i kanterne. Løft cirklen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dryp den ubagte bund med endnu ⅓ af olie. Fordel de bagte rødbeder på bunden.
Pil og skær rødløg i tynde skiver. Skær gedeost i skiver. Fordel løg og gedeost på tærten.
Dryp med det sidste olie og balsamicoglace. Buk kanterne af dejen ind over fyldet. Bag tærten gylden og sprød i ovnen i ca. 25 minutter.
Skræl rødbeder og gulerødder, og riv dem groft. Skyl og tør babyspinat. Bland salaten, og dryp med olie. Servér til rødbedetærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk