Grov ratatouille med krydrede lammeboller og flute
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Ratatouille er en stegt fransk grøntsagsret bestående af blandt andet tomater, aubergine og squash.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og hak dem groft. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl squash, peberfrugter og aubergine, skær dem i 2 x 2 cm store tern, og svits dem sammen med løgene, til det hele får lidt farve.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Hak hvidløget fint, og bland tomater og hvidløg med de andre grøntsager i gryden. Lad ratatouillen koge i 20 minutter, til tomaterne er næsten kogt ud.
Skyl og hak persille og basilikum, og vend det i ratatouillen. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på grillfunktion. Rør kødet med rosmarin, chiliflager, presset hvidløg, salt og peber. Form kødet til små kugler med diameter som en 5-krone, læg dem på en bageplade, og steg dem under grillen i ovnen i 5 minutter.
Skru ovnen ned til 180º varmluft, og steg kødbollerne i yderligere 6 minutter.
Server ratatouillen i dybe tallerkener med lammefrikadeller og lunet flute.
Tip!
Du kan evt. sætte lammefrikadellerne på lange træspyd med lidt mellemrum imellem, inden du steger dem i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk