Grov porretærte med skinke og feta

13. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Dejlig grov porretærte, hvor tærtedejen er baseret på groft rugmel, der giver en sprød og smagfuld bund til porrefyldet.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter. Ovntid i alt: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr små terninger af smørret godt sammen med melet. Saml dejen med sammen pisket æg og vand. Stil dejen til at hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform (30 cm i diameter). Skær dejen til i kanterne, og prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over dejen, og fyld op med tørrede bønner, så glider dejen ikke ned ad siderne i formen.
Fjern bønnerne og bagepapiret, og bag tærtebunden videre i ca. 3 minutter, så den bliver jævnt gylden.
Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i ca. 12 minutter, til kanten er let gylden.
Pisk æg, mælk og yoghurt godt sammen. Rens porrerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over den forbagte bund. Drys med skinkestykker, hæld æggeblandingen over, smuldr feta over, og krydr med salt og peber.
Bag tærten i ovnen ved 200° i 25 minutter.
Vend alle ingredienserne til salaten sammen. Servér til den grove tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste porretærte

En sprød tærte med hjemmelavet tærtebund smager altså bare bedst. I denne lækre porretærte er bunden med groft mel, der giver mere bid og struktur – og så er den selvfølgelig også lidt sundere.

Genvej til tærtebund

Har du ekstra travlt, kan du sagtens slippe afsted med at købe en færdiglavet tærtebund i supermarkedet. 

Du kan også lave dobbeltportion af tærtedejen, næste gang du laver tærte, og fryse halvdelen ned, så du altid har hjemmelavet tærtedej klar i fryseren.

Hvad kan erstatte hvad?

Fyldet består af den klassiske sammensætning af porre og skinke, som altid er et hit. Derudover er der feta i fyldet, som giver en skøn fedme og smag til fyldet. 

Æg, mælk og græsk yoghurt udgør æggemassen, der binder det hele sammen. Har du ikke mælk eller yoghurt, kan du sagtens erstatte det med noget andet. Du kan f.eks. bruge fløde, cremefraiche eller hytteost (som vist i videoen overfor) i stedet for.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar