Grov porretærte med skinke og feta
Dejlig grov porretærte, hvor tærtedejen er baseret på groft rugmel, der giver en sprød og smagfuld bund til porrefyldet.
(9)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste porretærte
Porretærte er en klassiker, der aldrig går af mode, men som også kommer i mange udgaver. Denne grove porretærte er med rugmel, der giver en ekstra sprød bund. Fyldet består af den klassiske sammensætning af porre og skinke, som altid er et hit. Derudover er der feta i fyldet, som giver en skøn fedme og smag til fyldet.
Har du en pakke bacon liggende, smager den også skønt i porretærten enten sammen med eller i stedet for skinke. Du kan også lave en vegetarisk porretærte ved blot at udelade skinke.
God og nem tærtebund – hav tærtedej på køl og frost
En sprød tærte med hjemmelavet tærtebund smager altså bare bedst, og der er næsten ingen undskyldning for ikke at lave den selv, for det er super nemt og kræver kun få ingredienser. Til en god grundopskrift på tærtedej skal du blot bruge hvedemel, smør, vand og salt. Denne lækre tærte har en grov tærtebund lavet på rugmel og hvedemel, der giver mere bid og struktur – og så er den selvfølgelig også lidt sundere. Få en god grundopskrift på grov tærtedej her.
Tærtedejen har godt af at hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, men den kan faktisk holde sig et par dage på køl, hvis du gerne vil lave den på forhånd. Pak gerne tærtedejen ind i plast, hvis den skal holde sig frisk og ikke blive tør i køleskabet.
Har du ekstra travlt, kan du sagtens slippe afsted med at købe en færdiglavet tærtebund i supermarkedet. Men den hjemmelavede smager bare bedst, og her har vi et smart tip, hvis tærten skal kunne laves hurtigt.
Den hjemmelavede tærtedej kan nemlig fryses! Lav dobbeltportion af tærtedejen næste gang, du laver tærte, og frys så halvdelen ned. Så har du altid en hjemmelavet tærtedej klar i fryseren.
Kan man fryse porretærten?
Ikke nok med at du kan fryse tærtebunden, så kan du også fryse den færdigbagte tærte. Du kan både fryse tærterester, du ikke kan nå at spise eller lave dobbeltportion, når du alligevel er i gang, og fryse den ene tærte ned. Så har du nem aftensmad eller frokost en dag, hvor tiden er knap.
Porretærte kan som minimum holde sig i 2-3 måneder på frys og skal tøs op i køleskabet. Du kan lune tærten i ovnen, når den er tøet op, og så er det næsten som en frisk, nybagt porretærte!
Hvad kan erstatte mejeriprodukterne i tærtefyld?
Tærtefyld består som regel af en base af æg og mejeriprodukter i form af enten mælk, yoghurt, creme fraiche eller en blanding af det hele.
I porretærten her er det æg, mælk og græsk yoghurt, der udgør æggemassen og binder det hele sammen. Har du ikke mælk eller yoghurt, kan du sagtens erstatte det med noget andet. Du kan f.eks. bruge fløde, cremefraiche eller hytteost (som vist i videoen ovenfor) i stedet for.
Tærte som hovedret og tilbehør
Du kan servere porretærte til enhver anledning! Skal den spises med familien til aftensmad, kan du med fordel servere porretærte med tilbehør såsom salat eller et godt brød. Prøv f.eks. opskriften på kartoffel-porre-tærte med råkostsalat.
Porretærte kan også fungere som tilbehør i sig selv til f.eks. skinke eller fisk. Du kan nyde porretærten både varm og kold, hvilket gør den ideel til både aftensmad i hverdagen, lækker frokost, som ret til en buffet eller til at tage med på picnic.Powered by Froala Editor